Menu Sluiten

Is uw fiets gereed voor het voorjaar?

full29438208
De lente is begonnen en het voorjaar komt er weer aan. Wat is er nu heerlijker dan te genieten van een fietstochtje door de natuur!
Maar….is uw fiets wel in orde?
Na een winterstalling is het aan te raden uw fiets op een aantal punten weer eens goed na te lopen voordat u weer de weg op gaat.

Tips
1. Fiets wassen en naspoelen met de tuinslang of een emmer water. Zorg dat de fiets daarna goed droog is en poets hem nog even na met een droge doek. Vergeet ook de velgen en de spaken niet. Controleer het lakwerk van het frame en wrijf de fiets in met speciale fiets(glans)olie of siliconenspray.

2. Banden
Kijk of de banden nog voldoende profiel hebben en op spanning zijn. Een band met een grover profiel geeft meer grip. Controleer de band op (haar)scheurtjes welke kunnen ontstaan door uitdroging. Deze scheurtjes vergroten de kans op een klapband aanzienlijk.

3. Smeren
Reinig de ketting met een speciale ontvetter en maak hem schoon. Smeer de ketting van de fiets en draai de ketting helemaal rond om het smeermiddel goed te verspreiden.
Smeer naven, trapas, balhoofdonderdelen en pedalen in met lagervet.

4. Boutjes en moeren
Kijk of alle boutjes en moeren nog goed vastzitten en vet ze in met vaseline. Vervang zo nodig roestige exemplaren.

5. Remmen en verlichting
Controleer of de remmen en de verlichting nog goed functioneren. Let ook op versleten remblokjes en remkabels.

Hiermee is uw fiets weer klaar voor een heerlijke fietstocht! Mocht u de voorjaarsbeurt liever vakkundig uit willen laten voeren, staat BIKE S.O.S voor u klaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *