Menu Sluiten

Subculturele stijl behelst meer dan kleding alleen. De consumptie van stijl gaat naast bijvoorbeeld muzieksmaak en manier van praten ook om andere belevingen, zoals wat je drinkt en hoe je je voortbeweegt. Het ultieme vervoermiddel voor de meest recente subcultuur van de hipster is de fixie, een fixed gear bike.

Fixies zijn racefietsen zonder versnellingen, remmen en freewheel. Vooral dat laatste is kenmerkend voor de fixie. Het betekent namelijk dat je trappers in directe verbinding staan tot je achterwiel. Uitrijden is er dus niet bij; zolang je achterwiel beweegt, bewegen je trappers. En je benen maar beter ook. Het voordeel? Minder onderdelen betekent minder onderhoud en door de ontbrekende mogelijkheid om abrupt te remmen (tenzij je benen een anatomisch wonder zijn) leer je beter te anticiperen. Door reguliere wielrenners worden fixies vooral gebruikt om vorm en souplesse te ontwikkelen. Ook sommige fietskoeriers in grote Amerikaanse steden zweren bij de single-gears omdat ze zich meer één voelen met de fiets, het asfalt en het verkeer. Ze noemen het een Zen ding. De fietskoeriers brachten de fixie van de wielerbaan naar de straat.

Natuurlijk is niet iedereen een voorstander van het fietsen op een doortrapper en kiest men liever voor een veiligere manier van fietsen. Daarom zijn deze fietsen er in twee uitvoeringen: de fixed gear bike en de single speed bike. De belangrijkste eigenschappen van de Fixie zijn dat de fixed gear bike een doortrapper is en de single speed bike een vrije loop heeft en voorzien is van een handrem.

De fixie is zo populair onder hipsters omdat hij de fiets terugbrengt naar de oervorm. Het is de fiets gestript van alle opsmuk.

Wat is er mooier dan oude tijden te laten herleven! Kent u iemand, of heeft u mogelijk zelf nog een oude racefiets of cruiser in uw schuur staan?

BIKE S.O.S kan deze fiets voor u geheel naar wens RE-CYCLEN! U bepaald het ontwerp, de type onderdelen, de kleurstelling en zelfs de prijs!

Beschikt u niet over de juiste oude fiets, dan kan BIKE S.O.S hier ook voor zorgen.

Hieronder ziet u een aantal door Bike S.O.S custom gebouwde fietsen

foto 25

foto

Cruiser

Custom Build