Menu Sluiten

Brabants Verkeerveiligheidslabel fietscontrole

artikel Mooi Rooi

Na het succes van vorig jaar, was er ook vandaag weer een fiets-controle georganiseerd voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 van basisschool `de Odaschool’. Deze controle is een initiatief van de BVL werkgroep.(Brabant verkeerveiligheidslabel) Daar de herfst en de winter voor de deur staan, lag de nadruk van deze keuring op de verlichting, remmen en reflectoren.

Bike S.O.S. heeft ter ondersteuning samen met een groepje enthousiaste vrijwilligers door middel van een controle-kaart de fietsen grondig geïnspecteerd. Dat een dergelijke controle erg zinvol is, bleek ook deze keer weer het geval. Van de ca. 150 gecontroleerde fietsen, waren er bij ca. 50 fietsen één of meerdere punten niet in orde. Gelukkig konden een aantal kleine mankementen direct verholpen worden, waardoor er uiteindelijk 28 fietsen helaas niet voorzien konden worden van de oké-sticker.

Uiteraard is de veiligheid niet alleen voor de kinderen op de basisschool van belang maar uiteraard ook voor de kinderen die dagelijks op de fiets naar het voortgezet onderwijs gaan. Heeft u er wel eens bij stil gestaan dat een groot aantal van deze kinderen een afstand van ongeveer 100 kilometer per week fietst?

Heeft u de fiets van u zelf of van uw kind al eens goed gecontroleerd? Hieronder ziet u een ANWB checkkaart, waarop de veiligheidsnormen staan aangegeven.

Is uw fiets niet in orde? Dan is de herfstvakantie wellicht hét moment om uw fiets te laten repareren! Bike S.O.S. biedt het gemak van reparatie aan huis. Bent u woonachtig in Sint Oedenrode, dan worden er geen voorrijkosten in rekening gebracht! Maak daarom snel een afspraak!

IMG_4846

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *