Menu Sluiten

Verlichting verdient extra aandacht!

FullSizeRender

Net zoals de afgelopen 2 jaar heeft de Odaschool ook dit jaar weer een jaarlijkse fiets controle gehouden.

Op deze dag worden de fietsen van de kinderen van groep 5 t/m 8 gecontroleerd op veiligheid. Daar de herfst en de winter weer voor de deur staan ligt de nadruk vooral op de verlichting, reflectie en remmen.
Twee weken geleden hebben de ouders van deze kinderen een mail ontvangen waarin op de fietscontrolekaart de controlepunten aangegeven stonden. Vanzelfsprekend is het de bedoeling dat men thuis de fiets van het kind vooraf controleert op eventuele gebreken.

Samen met een aantal vrijwilligers bestaande uit ouders en opa’s zijn vandaag de fietsen gecontroleerd. Bike S.O.S. was hierbij aanwezig om eventuele kleine gebreken terplekke te verhelpen.

Over het algemeen waren de meeste fietsen grotendeels technisch in orde. Opvallend was echter wel dat een behoorlijk aantal fietsen geen werkende verlichting had en waarbij lege batterijen in de meeste gevallen de oorzaak was. De foto laat het aantal batterijen zien welke zijn vervangen!

Hieruit kunnen we concluderen dat men de verlichting vooraf niet heeft gecontroleerd.
Graag willen we nogmaals benadrukken dat de fietscontrole geen verplichting is vanuit de Odaschool, maar vooral bedoeld is voor de veiligheid van uw kind. Een fiets controledag is immers geen fiets reparatiedag 😉

Al met al was het wederom leuk om aanwezig te mogen zijn en de kinderen bewust te maken hoe belangrijk het is dat je fiets veilig is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *