Menu Sluiten

Bike S.O.S. wederom aanwezig bij wieler evenement Rondom Rooi

1
Na het succes van 2014, kon een vervolg van het wieler evenement Rondom Rooi niet uitblijven!

Ook dit jaar stond het evenement in het teken van een goed doel en werden de giften geschonken aan Hospice Dommelrode. Deze stichting vormt een bijna-thuis-huis bestemd voor mensen in terminale fase door een huiselijke woonomgeving en de nodige zorg te bieden met de hulp van vrijwilligers.

Toen de organisatie vroeg of Bike S.O.S. wederom de rol als bezemwagen wilde vervullen, was het antwoord uiteraard direct volmondig ‘JA’!

Na een korte briefing van de organisatie, vertrokken de bijna 200 renners om 10:00uur voor de eerste lus van 75km rondom Rooi.
Met een prachtig uitzicht vanuit de bus over het peloton, verbaasde het me wederom, met hoeveel gemak de wedstrijdmotards de renners probleemloos door het verkeer loodste. Wat is er heerlijker dan met een club wielerliefhebbers met een gangetje van ca. 30-35km/u door het Brabantse land te koersen zonder op het overige verkeer te hoeven letten! En dat alles gecombineerd met een zonnetje en een temperatuur van ca. 15 graden!
Tijdens de eerste lus, hebben we dan ook niet veel meer hoeven te doen dan genieten. Er was slechts één lekke band op ca. een km voor de finish.

Na een korte rustpauze van een half uurtje konden de fanatiekelingen beginnen aan de tweede ronde van wederom 75km.
Ruim 100 renners hadden ervoor gekozen om ook deze 2e lus te rijden. De temperatuur was iets gestegen en er stond een straf briesje, maar ondanks dat bleef de snelheid gemiddeld wederom ruim boven de 30km/u.
Na een kilometertje of acht kwamen er bij een wegversmalling helaas een aantal rijders ten val en was er werk aan de winkel voor de EHBO. Gelukkig kwamen de renners er met een paar schaafwonden, een pleistertje en een verbandje vanaf. Nog even een stuurtje rechtzetten en de koers kon weer vervolgd worden!
Met vervolgens nog een drietal lekke banden, was ook de tweede lus zonder verdere problemen verlopen en door alle renners keurig uitgereden. Met nog een ereronde door het centrum van Sint Oedenrode, kwam er een einde aan deze fantastische koers en konden de rijders nog heerlijk nagenieten van een drankje en een prima verzorgde BBQ bij Brasserie De Beleving!

Wat mij betreft was het wederom een groot succes en kan ook een vervolg in 2016 ben ik bang niet uitblijven!

Organisatie bedankt voor deze mooie dag en wellicht tot volgend jaar!

4


2

5

3

1

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *