Menu Sluiten

Bike S.O.S. bij “Rondom Rooi”

Vandaag heeft Bike S.O.S. de rol als bezemwagen vervuld tijdens het wielerevenement “Rondom Rooi”.
Rondom Rooi is een benefiet wielertocht rondom Sint Oedenrode. Een initiatief van de Rooienaars,
Ralf Dirven, Jan van Vroenhoven en Ton van Schaayk welke in juni deel gaan nemen aan de welbekende
Alpe D’huzes. De opbrengst van “Rondom Rooi” gaat dan ook naar het KWF.

Het peloton bestond uit ca.140 renners, begeleid door wedstrijdmotards en materiaalwagens. Zoals bij een echte koers reden de renners over volwaardige wegen en werd er niet gestopt bij stoplichten, kruisingen e.d.
Ook tijdens lek rijden werd er dus niet gewacht en was het zaak om snel het wiel te verwisselen en de renner weer op weg te helpen!

Om 10:00 uur vertrokken de deelnemers vanuit Sint Oedenrode voor een tocht van 150 km welke in 2 lussen van 75km werd gereden. Halverwege was er een doorkomst en pauze van 30 min. in Sint Oedenrode. Tijdens deze pauze was er net voldoende tijd om de lek gereden wielen te repareren, zodat we weer met voldoende reserve materiaal aan de 2e lus van 75km konden beginnen.

Het hoogtepunt voor mezelf was toch wel het moment dat een renner met een wat oudere fiets lek reed. Doordat deze fiets voorzien was van een brede ketting boden de reservewielen helaas geen oplossing.
De enige optie was dus de racefiets in de bus te laden en de koers voort te zetten op de bijrijdersstoel van de Bike S.O.S. bus. Tijdens het rijden kwamen we op het idee om de renner achter het stuur van de bus te zetten zodat ik tijdens het rijden achter in de mobiele werkplaats de binnenband kon vervangen. Met wat heen en weer geschommel was het na een minuut of vijf gelukt om de band te vervangen, zodat ik het stuur weer over kon nemen en de renner zijn koers per fiets kon vervolgen. Helaas was de vreugde van korte duur toen een kilometertje of 10 verder dezelfde renner helaas weer lek reed en toen besloot de koers verder toch op de bijrijdersstoel door te brengen.

Wat mij betreft een zeer geslaagd evenement!

Namens Bike S.O.S. wens ik Ralf Dirven, Jan van Vroenhoven en Ton van Schaayk enorm veel succes tijdens de deelname aan de Alpe D’huzes!

Zet ‘m op mannen!!
foto 35

foto 36

foto 28

foto 29

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *